Terug naar overzicht

Lichtenvoordseweg 35, Groenlo

Vraagprijs: € 382.500 k.k. Maandlasten berekenen

Verkocht

Foto's (48)
Plattegrond

Omschrijving en kenmerken


Op een royaal perceel gelegen, bieden wij dit schitterende, monumentale en karakteristieke herenhuis aan. Het herenhuis staat op de gemeentelijke monumentenlijst en is voorzien van oogstrelende details zoals authentieke vloeren, prachtige marmeren schouwen, fraai glas-in-lood, en-suite deuren en stucplafonds met ornamenten.

Bouwjaar 1918
Perceelgrootte circa 1.150 m² (zal nog uitgemeten moeten worden)
Inhoud 1.036,46 m3
Gebruiksoppervlak 232,60 m2

Globale indeling:
Via de entree aan de voorzijde van de woning komen we in het tochtportaal met aansluitend een lange L-vormige hal. Wanneer we de eerste deur openen aan de linkerzijde, lopen we een woonkamer / werkkamer binnen, die voorzien is van een erker met uitzicht op de straat, tevens is hier een wandkast waar de meterkast in verwerkt is.

Lopen we terug de L-vormige hal in, dan komen we daarna in de badkamer. Deze is in 2014 gerenoveerd en voorzien van een moderne inloopdouche, wastafel en badkamermeubel. Vervolgens lopen we de L-vormige hal weer in en komen bij de deur van de ruime gewelven kelder. Daarnaast bevindt zich het pas vernieuwde toilet. Aan het einde van de hal bevindt zich een buitendeur die toegang geeft tot de oprit aan de linkerzijde van het huis.
Teruglopend richting de voordeur openen we de deur van de woonkamer. De woonkamer heeft twee vaste kasten en en-suite deuren naar de eetkamer. Beide vertrekken hebben een prachtige houten vloer, een eigen zwart marmeren schouw en een stucplafond met ornamenten. De woonkamer is voorzien van een schuifpui naar het terras en de royale achtertuin.
Aan het einde van de hal komen we in de keuken, deze is verouderd maar nostalgisch. Door ramen aan beide zijden is het een lichte keuken. Een tuindeur geeft toegang tot het terras. Aansluitend aan de keuken bevindt zich de berging waar u de wasmachine / droger kunt plaatsen. In de berging hangt de CV-ketel met extra boiler voor het warme water. Boven de keuken en de berging is een zolder die via een luik bereikbaar is.
Vanuit de berging kunt u naar het terras en de ruime achtertuin. De tuin heeft niveauverschillen en er is een tweede terras. Hoewel de tuin groot is, heeft het toch een intieme sfeer en biedt het veel privacy.
Naast de woning ligt een ruime oprit voor meerdere auto’s en aan het einde staat een houten garage / berging.
Lopen we terug naar de L-vormige hal, waar we een bordestrap vinden die ons via een ruime overloop naar de drie slaapkamers voert. De slaapkamers zijn allen voorzien van vaste kasten en wastafels. Aan het einde van de overloop bevindt zich op dezelfde etage, een zolder waar een eventuele vierde slaapkamer of badkamer gerealiseerd kan worden. Boven de slaapkamers is een ruime zolderruimte.

Algemeen:
* Veel originele elementen zijn bewaard gebleven
* Grote, diepe, zonnige tuin met veel privacy
* Ruime oprit voor meerdere auto’s
* Verwarming en warm water middels een Nefit Topline combi-ketel met extra boiler
* Rustige buurt
* Gelegen aan een mooie invalsweg naar de stad
* Dichtbij allerlei voorzieningen

De huidige bewoners hebben, evenals de vorige generatie, altijd met veel plezier in het herenhuis gewoond. Het is een ruim en licht huis met veel karakteristieke details. Denk hierbij aan de stucplafonds met ornamenten, het fraaie glas-in- lood raam op de overloop, de paneeldeuren, de en-suite deuren, de fraaie trap, de schouwen in de woon- en eetkamer etc. Elk vertrek heeft zijn eigen mogelijkheden en charme. Ondanks de grootte is het toch een huis dat een zekere geborgenheid / knusheid biedt. Zonder de monumenten status aan te tasten zijn er mogelijkheden tot wijziging / uitbreiding van het aantal slaapkamers.
Vanuit de woonkamer, de keuken en de berging is de ruime tuin bereikbaar. Door de volgroeide beplanting is er altijd wel een plekje te vinden in de zon of in de schaduw. De omsloten tuin geeft veel privacy en beschikt over twee terrassen en een groot gazon. Aan alle zijden van het huis bevindt zich een deel van de tuin.
Het statige herenhuis is gelegen in een rustige buurt aan de Lichtenvoordseweg, een fraaie invalsweg naar de stad. Het centrum ligt op loopafstand. Aan de voorzijde kijkt u uit op een fraai park van een school.
Kortom: een uniek herenhuis met grote tuin waar het goed wonen is.



Kenmerken


Lichtenvoordseweg 35, Groenlo
Verkocht
Woning - woning (andere) - vrijstaand
€ 382.500
In overleg
1918
In woonwijk
1150 m²
195.40 m²
1036.46 m³
6
3
1
3
Ja, WOOD_DETACHED
Ja (800 m²)
Zuidoost
C.V.
Intereactieve plattegrond

Interesse in dit huis of hypotheekmogelijkheden bespreken?

Kim Theissen

Kim Theissen

k.theissen@steentjes.nl
0544 463863
Neem contact met ons op

Lichtenvoordseweg 35, Groenlo

Vraagprijs: € 382.500 k.k.