Terug naar het overzicht

Attentie alle huiseigenaren!

Het jaar 2020 zit er bijna op. Voordat het jaar voorbij is willen wij u nog even op het volgende attenderen.

Bij oplevering, verkoop of verhuur van uw woning moet u verplicht een definitief energielabel laten registreren. Per 1 januari 2021 wijzigt de aanvraagprocedure en zal er een energieadviseur ingeschakeld moeten worden. Helaas zullen per 1 januari 2021 ook de tarieven worden verhoogd. Wij raden u daarom aan het energielabel vóór 1 januari 2021 aan te vragen, een energielabel is 10 jaar geldig.

Woningeigenaren kunnen het energielabel op dit moment nog eenvoudig aanvragen doormiddel van een DigiD via: www.energielabelvoorwoningen.nl.

Let op: de hoofdeigenaar moet via DigiD inloggen. Bij een gelijke verdeling is de oudste persoon de hoofdeigenaar. Wanneer er sprake is van een echtscheiding, u een erfgenaam bent van de woning of wanneer het een nieuwbouwwoning betreft kan er een koppelingsverzoek worden ingediend.  Met het koppelingsverzoek regelt u dat uw BSN wordt gekoppeld aan de betreffende woning.

Houd er rekening mee dat de aanvraag verwerkt moet worden. Wacht dus niet met aanvragen tot eind deze maand, maar ga er zo snel mogelijk mee aan de slag. Binnen enkele minuten heeft u het formulier ingevuld.